Bitmoji és segur?


Bitmoji és segur?

Què és Bitmoji?

Bitmoji és una aplicació gratuïta d’ús, disponible tant per a dispositius iOS com Android. Tot i que, la versió gratuïta de l’aplicació té funcions limitades, les compres integrades a l’aplicació et permeten anar premium i accedir a totes les funcions. Es pot accedir fàcilment a Bitmoji mitjançant AppStore o PlayStore. Bitmoji permet als seus usuaris crear i compartir ematais i avatars personalitzats. Després de la seva adquisició per Snapchat, Bitmoji ràpidament va guanyar popularitat no només entre adolescents, sinó també adults.

L’aplicació s’integra amb altres aplicacions de xat com Messenger per a Facebook, WhatsApp, Snapchat i iMessage. Amb l’aplicació del teclat d’un dispositiu, l’aplicació permet als usuaris crear emojis personalitzats i fins i tot versió de dibuixos animats. Podeu triar dues opcions: podeu crear un avatar amb l’estil Bitsrips o Bitmoji. L’estil Bitsrips ofereix opcions de personalització detallades i pot crear avatars de veritat, en canvi, Bitmoji és menys detallat, però prefereix per a la creació ràpida.

Bitmoji ajuda a un usuari a crear no només l’estètica facial com les funcions d’avatar, sinó que també permet als usuaris dissenyar els seus avatars segons les seves preferències de moda o el seu vestit. Un cop els usuaris han creat els seus avatars personalitzats, es tornaran accessibles mitjançant el teclat del dispositiu, igual que els emojis integrats, i es poden utilitzar en correus electrònics, textos i aplicacions de missatgeria en línia..

Is-bitmoji-safe-icon

Bitmoji requereix accés complet?

Els permisos sol·licitats per les aplicacions són molestos. Sovint us podeu preguntar per què una aplicació específica requereix accés als vostres contactes o accés al micròfon. Tot i això, hi ha algunes aplicacions que requereixen un accés complet per poder funcionar. Bitmoji és una d’aquestes aplicacions. La gent sol preocupar-se de les aplicacions de teclat com Bitmoji, i demana accés complet al dispositiu. Accedir al dispositiu significa revelar tota la informació privada a un desenvolupador d’aplicacions. Els vostres contactes, missatges, correus electrònics, informació personal, dades, credencials d’inici de sessió i informació bancària, tot esdevé accessible per a l’aplicació.

No estem dient que Bitmoji sigui una aplicació ombrívola o que us pugui robar les vostres dades. Simplement us informem sobre l’accés que sol·liciten aquestes aplicacions i que se’ls concedeix amb molt de gust. Les aplicacions de teclat com Bitmoji sol·liciten accés complet perquè necessiten informació sobre els seus usuaris. Analitzant la informació de l’usuari, aplicacions de teclat com Bitmoji poden oferir suggeriments predictius de funcions automàtiques i d’execució automàtica. La informació a la qual tenen accés les aplicacions les ajuda a créixer i a facilitar l’experiència de l’usuari.

El lloc web Bitmoji explica per què l’aplicació requereix un accés complet al dispositiu. Aquí teniu el que han de dir els desenvolupadors de Bitmoji:“Demanem permís d’accés complet per poder descarregar les vostres imatges Bitmoji personalitzades dels nostres servidors”.

Els desenvolupadors de Bitmoji també s’asseguren que l’aplicació, malgrat l’accés complet al dispositiu dels usuaris, no pugui interpretar les dades que s’introdueixen mitjançant el teclat. Aquestes són les seves paraules exactes:“El teclat Bitmoji no pot llegir ni accedir a cap cosa que escriviu mitjançant el teclat de l’iPhone o qualsevol altre teclat de tercers”.

Dades que recopila Bitmoji

Bitmoji no té una política de privadesa pròpia. Des que ha estat adquirit per Snapchat, Bitmoji té la mateixa política de privadesa que Snapchat. Bitmoji té accés a la informació demogràfica bàsica de l’usuari que representa el vostre nom, edat, sexe i data de naixement, seguit del vostre número de telèfon, correu electrònic i credencials d’inici de sessió.

Bitmoji també té accés a la informació d’ús del servei. Aquest tipus d’informació permet a una aplicació enregistrar i emmagatzemar la manera d’interaccionar amb una aplicació i un patró d’ús. No cal dir que l’aplicació té accés a tot el contingut compartit i rebut, dades de contactes i informació emmagatzemada a l’emmagatzematge del dispositiu. A més, l’aplicació també té accés a les cookies i a la ubicació del dispositiu.

Les aplicacions de tercers com Bitmoji solen utilitzar les dades per millorar l’experiència dels usuaris. Això no passa res. La informació de l’usuari es pot utilitzar per realitzar un perfil que facilita els anuncis orientats. Aquest és un model de monetització utilitzat sovint per aplicacions com Bitmoji on es guanya una aplicació gratuïta mostrant anuncis als usuaris segons les seves preferències.

Com és Bitmoji insegur?

Com s’ha explicat anteriorment, Bitmoji sol·licita l’accés complet al dispositiu. Segur que aixecarà algunes alarmes per als usuaris que es prenen seriosament la seva privadesa i seguretat. No importa el que Bitmoji reclama al seu lloc web, en ser una aplicació de teclat que sol·licita l’accés complet, Bitmoji tècnicament té accés a les dades de la tecla.

Tal com s’ha explicat abans, aquestes aplicacions utilitzen dades a les que s’accedeix per crear experiència d’usuari. Per tant, és més probable que Bitmoji registri i analitzi dades relatives a les vostres preferències integrades a l’aplicació, com ara l’ús freqüent d’un emoji en lloc de la vostra informació privada. Al cap i a la fi, és una qüestió de perspectiva. Un entusiasta de la privacitat prefereix no utilitzar el seu telèfon per realitzar transaccions financeres ni portar informació confidencial ja que el dispositiu es pot perdre o robar fàcilment.

Atès que Bitmoji té accés a la vostra identitat, registres de trucades, micròfon, càmera i identificació del dispositiu, els entusiastes de la privadesa preferirien que es mostri una aplicació de teclat que sol·licita l’accés a l’ID d’usuari, al micròfon i a la càmera que no pas a preocupar-se de les dades de pulsacions. Com hem dit abans, tot és qüestió de perspectiva. Per ser sincer, si us preneu massa seriosament la vostra privadesa, us preguntareu si Bitmoji és segur o no utilitzar l’aplicació en primer lloc.

Bitmoji val la pena?

Tal com s’ha explicat abans, els aficionats a la privacitat són els preferits per les aplicacions que sol·liciten permisos excessius. Sempre hi ha un risc de privadesa associat a l’ús d’aplicacions de teclat de tercers com Bitmoji. Per tant, és una qüestió de perspectiva. Tant si voleu fer de text una experiència divertida com si preferiu la vostra privacitat intacta. No estem jutjant la integritat dels desenvolupadors de Bitmoji o declarem que és una aplicació no segura. Tot i això, tot i que els desenvolupadors protegeixen amb èxit i no pretenen publicar informació de l’usuari a personal no autoritzat, l’historial ens diu que les filtracions d’informació són inevitables.

Bitmoji té prou credibilitat al seu nom, ja que és adquirit per Snap Inc. Malgrat que, Bitmoji no sembla una aplicació ombrívola, els permisos excessius sí que solen augmentar l’alarma de vegades. Normalment, aquestes preocupacions reben resposta a la política de privadesa d’una aplicació. Una política de privadesa dedicada és una obligació, ja que facilita als usuaris i resol les seves preocupacions sobre privadesa. Bitmoji no té una política de privadesa pròpia i la política de Snapchat revela poques especificacions sobre l’aplicació.

Voleu reclamar la vostra privadesa en línia? És possible que vulgueu consultar les guies següents:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me