Com de segur és una VPN – 3 factors a tenir en compte


Com de segur és una VPN – 3 factors a tenir en compte

22 de gener de 2020

Què tan segura és una VPN? Per garantir que opteu per una VPN fiable, heu de tenir en compte alguns aspectes essencials que fan que una VPN sigui segura.

segur vpn

Durant l’última dècada, els serveis VPN han mostrat una millora increïble pel que fa a oferir més valor a l’usuari. En el passat, les VPN són eines ordinàries que permetien als internautes gaudir de la llibertat d’internet. Només es van utilitzar com a eines per desbloquejar llocs web i canals a Internet.

Les VPN no eren gaire diferents que un servei intermediari ordinari. Per tant, van proporcionar poc valor afegit a l’usuari.

No obstant això, en els darrers anys, les VPN han mostrat un creixement i innovació increïbles en afegir algunes funcions sorprenents al seu servei. Aquests inclouen funcions de seguretat i privadesa en línia que garanteixen la vostra seguretat a la web.

Però, si bé la majoria de serveis VPN afirmen que ofereixen la millor seguretat en línia, quina seguretat són realment aquests serveis? Anem a esbrinar.

Com de segur és una VPN?

El món en línia no és segur. Ja ho van demostrar els agradables a Edward Snowden. Els ISP i els governs han estat involucrats en el control de les vostres dades i en la comprovació de tot el que feu en línia.

Quan us connecteu a World Wide Web, el vostre ISP us assigna un protocol d’Internet (IP) que us pot revelar informació com la ciutat i el país on viviu. Aquesta adreça també es pot utilitzar per fer el seguiment de les vostres activitats en línia. Com que aquesta adreça és pública, els llocs web poden comprovar la vostra ubicació física i també us poden fer un seguiment mitjançant cookies.

També hi ha casos en què els usuaris es connecten a una xarxa wifi pública que ja es troba al radar dels pirates informàtics més perillosos. La connexió a qualsevol punt d’abast pot comprometre immediatament el dispositiu i totes les dades que ja hi ha.

En escenaris com aquest, podeu garantir la seguretat i l’anonimat de les vostres dades connectant-vos a un servei VPN segur. Els millors serveis VPN us permeten canviar la vostra adreça IP i, per tant, camuflar la vostra ubicació física real.

A més, aquests serveis ofereixen un xifratge extrem a extrem que manté el vostre dispositiu i el trànsit en línia a la web. Això us manté en seguretat fins i tot quan esteu connectat a una xarxa Wi-Fi compromesa.

Però, malgrat aquestes funcions, el vostre servei VPN segueix sent segur? La resposta és probablement no. Per què? Perquè hi ha moltes altres causes que poden comprometre la vostra seguretat al web, fins i tot quan la VPN està activa.

Tres aspectes que fan que una VPN sigui segura

Hi ha alguns aspectes crucials que cal tenir en compte abans de triar qualsevol servei VPN. Aquests aspectes rarament es promouen, però són essencials per garantir que realment segureu segura al web.

Perquè una VPN sigui realment segura, ha de tenir les següents funcions disponibles:

1. Protecció contra filtracions IP

Alguna vegada heu visitat un lloc web restringit mentre esteu connectats a una VPN i encara l’heu trobat inaccessible? Si és així, probablement la vostra VPN estigui filtrant la vostra adreça IP.

Alguns serveis VPN, especialment serveis gratuïts, no són perfectes. Tenen fuites al seu interior que condueixen a l’exposició de la vostra identitat real a Internet. No hi ha manera d’evitar aquest problema, tret d’utilitzar un servei VPN que ofereix protecció contra filtracions IP.

Hi ha diversos tipus de filtracions que poden exposar la vostra identitat al web. Aquests inclouen filtracions WebRTC, filtració DNS i filtració IPv6.

Totes aquestes fuites són evitables si utilitzeu PureVPN. El servei no només ofereix protecció d’aquestes filtracions, sinó que també proporciona eines de prova per a tots aquests diferents tipus de fuites.

Podeu obtenir més informació sobre aquestes fuites i sobre com PureVPN us protegeix contra ells des d’aquí.

2. Interruptor d’assassinat a Internet

Si sou un usuari VPN habitual, potser heu experimentat un problema que pugui exposar totalment la vostra identitat al web. Sovint passa que mentre navega per Internet, la teva VPN pot haver-se desconnectat accidentalment, deixant-te totalment exposat al web. Aquest és un problema frustrant que es pot evitar si utilitzeu el servei VPN adequat.

Una característica important que us manté en seguretat en línia és Internet Kill Switch. Quan està activada, aquesta característica es configura per matar la vostra connexió a Internet si la vostra VPN es desconnecta accidentalment.

Aquesta funció és molt útil, ja que us estalvia de l’exposició total al web. Fins i tot si la vostra VPN es desconnecta, podeu mantenir-vos alleujada amb el coneixement que encara esteu amagats i anònims al web.

PureVPN és un dels primers serveis VPN a oferir la funció d’Internet Kill Switch als seus usuaris.

3. Sense política de registre

La majoria dels serveis VPN afirmen que emmagatzemen zero registres d’usuaris al seu sistema. Moltes vegades, aquestes afirmacions resulten ser totalment falses. Només cal obrir les pàgines de la política de privadesa d’aquests serveis per saber que realment emmagatzemen els registres d’usuaris a la seva xarxa.<

Només alguns serveis VPN han tingut la decisió de mencionar-ho a la pàgina de política de privadesa que emmagatzemen zero registres. Però fins i tot en aquests casos és difícil agafar aquests serveis segons la seva paraula.

La solució òbvia, en aquest cas, és que aquests serveis executin una auditoria de tercers que pugui confirmar que emmagatzemen zero registres. Només cinc serveis VPN han permès una auditoria de tercers que ha confirmat que emmagatzemen zero registres al seu sistema.

Beneficis d’una VPN segura

Diversos proveïdors de VPN afirmen ser el més segur. No són molts els que poden resistir a la difícil tasca d’esdevenir els líders d’aquesta indústria. Aquestes són funcions de VPN segura.

Xifrat de 256 bits Utilitza xifratge de grau militar AES de 256 bits que manté les vostres dades segures i protegides d’entitats malintencionades.

Protocols de seguretat: Les aplicacions inclouen protocols vpn segurs de la indústria. Els protocols ofereixen una experiència en línia fluida i segura segons les vostres necessitats

Protecció DDoS: Els atacs DDoS poden alterar completament el sistema. Una VPN segura et protegeix contra atacs de DDoS de fins a 480 GBb

Tallafoc NAT: El firewall de NAT bloqueja tot tipus d’amenaces entrants i protegeix la vostra connexió de l’extorsió.

Protecció P2P: Realitzeu comunicacions segures, pugeu i descarregueu fitxers amb la màxima protecció P2P. Resteu anònim durant les comunicacions P2P.

Nota final

La precaució sempre és millor que curar. Molts serveis VPN afirmen ser els més segurs al web. En lloc de prendre aquests serveis VPN per la seva paraula, és millor consultar les seves pàgines de funcions i confirmar si realment són segurs o no.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me