Privacitat a Internet

 

Privacitat a Internet

Reclami el vostre dret a romandre privat a Internet!

Què és la privadesa a Internet

La privadesa a Internet, també coneguda com a privadesa en línia, és un dret humà bàsic. En poques paraules, fa referència a la privadesa personal a la qual tenen dret les persones quan proporcionen, mostren o emmagatzemen informació sobre si mateixes a través d’Internet.

Les empreses, els governs i els pirates informàtics tenen un interès de la vostra informació personal, per la qual cosa és més important que mai protegir la vostra privadesa a Internet. Això pot comportar dades d’identificació personal o dades d’identificació no personals sobre vosaltres.

Sense privadesa a Internet, les vostres activitats en línia, historial de navegació, consultes de cerca, comunicacions i transaccions, etc. tot es pot recopilar i utilitzar sense la vostra autorització per part de tercers. Atureu-ho ara i amplieu la vostra protecció de privadesa amb PureVPN!

Quan la “privadesa” es va convertir en una preocupació a Internet?

Pensa’t a la dècada enrere. T’ha preocupat les teves dades personals, la petjada digital que deixes enrere o qui pot veure les teves publicacions a les xarxes socials? Probablement no, tot i que potser heu estat les mateixes coses a Internet.

No obstant això, la privadesa s’ha convertit en una preocupació enorme en els darrers anys, ja que els governs, les corporacions, les agències policiades, i els ciberdelinqüents per als seus propis interessos ocults són cada cop més espiats pels internautes. No podeu utilitzar Internet aquests dies sense que les vostres funcions puguin veure i enregistrar les vostres activitats en línia; és per això que és essencial protegir la vostra privadesa.

Història

 • 2009
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2015
 • 2023
 • 2023
 • 2023

2009

Hotmail Violació de privadesa

Es recomana als usuaris de Hotmail que canviessin les seves contrasenyes a causa d’una infracció de privadesa després que Microsoft descobrís la publicació de noms d’usuari i contrasenyes per a més de 10.000 comptes de Hotmail de Windows Live en un lloc web de tercers. L’incident va ser el resultat d’un probable atac de pesca, que va enganyar els usuaris de Hotmail a revelar els seus detalls.

2011

Seguiment d’ubicació d’Apple

Dos investigadors de seguretat van comprovar que un fitxer no xifrat emmagatzemat en dispositius iPhone, iPad i iPod touch mantenia les dades de la ubicació de l’usuari de 12 mesos. Jobs va subratllar que Apple no seguia ningú i es va produir a causa d’un error de programació. Tot i això, Microsoft i Google van admetre posteriorment també la recollida de dades d’ubicació.

2012

Google viola la privadesa dels usuaris

Google va ser multat a 22,5 milions de dòlars després d’haver violat la liquidació de privadesa del 2011 amb la Comissió Federal del Comerç (FTC). L’agència reguladora va arrossegar el gegant de la cerca al jutjat per ignorar la configuració dels usuaris d’Apple al navegador Safari perquè puguin recopilar informació mitjançant cookies per orientar-los amb anuncis..

2013

Yahoo! Incompliments de dades

El 2016, Yahoo va revelar que havia estat víctima de dos incompliments importants de dades el 2013 i el 2014. El primer incompliment va afectar més de 500 milions de comptes d’usuari, mentre que el segon incompliment va afectar més de mil milions de comptes d’usuaris. Yahoo va confirmar més tard el 2023 que els 3.000 milions de comptes d’usuaris estaven afectats, cosa que va suposar l’incompliment de dades més gran de la història.

2015

Himne Medical Data Breach

L’himne va informar que un ciberataque havia exposat la informació personal de fins a 78,8 milions de clients actuals i antics. Una investigació a nivell nacional va revelar que un govern estranger va incomplir la informació i va tenir lloc un any abans que s’anunciés quan un usuari d’una filial de l’himne va fer clic en un enllaç de phishing en un correu electrònic..

2023

Àngel plorant de la CIA

WikiLeaks va exposar l’eina “Angle plorant” que era capaç d’espiar als televisors intel·ligents Samsung i d’altres dispositius connectats a Internet i de retransmetre la informació a la CIA. El nom de l’explotació prové del popular programa de ciència-ficció Doctor Who, on els Àngels només es mouen o ataquen quan mires lluny.

2023

Aadhaar (UIDAI)

Mil milions de víctimes + van experimentar un incompliment massiu de dades quan Aadhaar, el portal del govern indi per emmagatzemar informació dels seus residents i informació biomètrica va experimentar una filtració. La violació va donar accés a qualsevol persona per obtenir informació des del lloc web d’Aadhaar. Es van exposar dades que inclouen noms, adreces de correu electrònic i físiques, números de telèfon i fotos.

2023

Verificacions.io

El director general de la companyia, Andrew Martin, va dir que les quatre bases de dades exposades comprometien les dades de més de 2.000 milions de persones i havien afectat 763 milions d’usuaris. Per empitjorar, 3 de les bases de dades contenien dades de més usuaris com ara els seus punts de crèdit, el seu tipus d’interès i l’import de la hipoteca personal, correus electrònics enllaçats als seus perfils de xarxes socials a Facebook, Instagram i LinkedIn..

Problemes comuns de privadesa a Internet

Seguiment web

Les empreses utilitzen el perfil de cookies juntament amb altres tècniques de seguiment que recopilen informació sobre els vostres hàbits i interessos de navegació en diversos llocs web per mostrar-vos anuncis que us siguin rellevants..

Vigilància del Govern

Alguns governs espien els seus ciutadans per mantenir consells sobre les seves activitats i discurs en línia. La tecnologia de vigilància i la cooperació amb els proveïdors de serveis els permet supervisar tot, des de la seva història de navegació fins a transaccions bancàries.

El robatori d’identitat

Només el 2023, un enorme nombre de 17 milions de persones als Estats Units van ser víctimes del robatori d’identitat! Al utilitzar una combinació de programari maliciós, phishing, spyware, els pirates informàtics poden robar fàcilment les vostres dades personals i participar en activitats il·lícites..

Escàndols de privadesa més grans a Internet

Cambridge Analytica

Fins a 87 milions d’usuaris de Facebook van exposar les seves dades a Cambridge Analytica, la firma d’analítica de dades que va ajudar a elegir el president Donald Trump. Com a resposta, Facebook es va sotmetre a un immens escrutini per part dels reguladors i els legisladors al Regne Unit i als Estats Units. La revelació també va estimular el moviment #DeleteFacebook, que va provocar que molts usuaris esborressin els seus comptes.

Fuga de dades de cerca AOL

El 2006, AOL va llançar registres de cerca detallats de 650.000 usuaris als seus propòsits de recerca. Mentre que les seves identitats es mantenien ocultes, les consultes de cerca van revelar informació privada que es podia enllaçar amb una persona i que es podia identificar. De fet, el New York Times va aconseguir trobar un individu fent una referència entre els registres de cerca anonimats amb llistats de la agenda.

Lleis de privadesa a Internet a tot el món

 • Lleis d’Alemanya
 • Lleis del Canadà
 • Lleis d’Austràlia
 • Lleis sobre Turquia
 • Lleis de la Xina
 • Lleis de Rússia

Detalls

La Llei de retenció de dades, que es va promulgar el 2015, estableix que tots els telcos públics i ISPs han de guardar tant els registres de detalls de trucades (inclosos números de telèfon, marques horàries de trucades telefòniques i missatges de text, com el contingut de converses i textos), així com metadades com Adreces IP, números de port, etc. durant un període de 10 setmanes.

Detalls

Actualment, al Canadà no hi ha lleis que sol·licitin als ISP que registrin i conservin les dades dels clients i que hagin de rebre el seu consentiment abans de compartir les dades amb tercers. Tanmateix, les preocupacions creixen a mesura que el govern canadenc i els governs provincials continuen els seus esforços per adoptar legislació que pugui frenar la privadesa a Internet.

Detalls

La Llei de retenció de dades d’Austràlia del 2015 requereix que els proveïdors de serveis d’Internet (ISP) i les empreses de telecomunicacions vigilin i registrin el correu electrònic, la telefonia i els metadats d’internet dels seus clients durant dos anys. També facilita l’aplicació de la llei i la intel·ligència l’accés a aquests registres en benefici de la seguretat nacional.

Detalls

La protecció de dades de caràcter personal es va aprovar el 2016 i s’aplica tant a ciutadans turcs (tant a casa com a l’estranger) com a nacionals estrangers residents al país. Permet a l’estat recopilar una àmplia informació d’informació molt personal, com ara dades visuals, números de seguretat social, informació d’identificació, registres de veu i molt més. Turquia també és coneguda per les seves notòries lleis de censura!

Detalls

El govern xinès ha utilitzat tecnologia de vigilància per rastrejar els seus 1.400 milions de ciutadans. Des d’utilitzar el reconeixement facial a nom i bons jaywalkers, fins a obligar la gent a descarregar aplicacions que puguin accedir als seus vídeos i fotografies, la Xina s’està convertint en un terrorífic estat de vigilància. Les empreses de tecnologia també estan obligades a supervisar i registrar les converses durant un període de sis mesos.

Detalls

La nova llei de dades “Gran Germà” de Rússia, que forma part d’un controvertit paquet legislatiu batejat com a “lleis de Yarovaya”, obliga les empreses d’Internet i mòbil a registrar l’activitat de xat, els missatges de text i les converses telefòniques dels seus clients durant almenys sis mesos i proporcionar-los. ho sol·licita a les agències d’intel·ligència russes.

Com protegir la vostra privadesa a Internet?

Amb una xarxa global de més de 2000 servidors VPN en 141 països més, PureVPN protegeix la vostra privadesa a Internet substituint la vostra adreça IP real per una de les seves més de 300.000 IP compartides d’arreu del món. Totes les vostres dades també estan protegides de punta a punta amb xifrat AES de 256 bits per assegurar-vos que cap visió indiscutible pot veure el que esteu fent a Internet. A més, la nostra capa d’ozó irrompible està dissenyada per mantenir-lo protegit contra les amenaces en tot moment!

Obteniu PureVPN

Base de coneixement de privadesa a Internet

Què és la privadesa a Internet & Per què importa tant el 2023?

12 coses que cal saber sobre la privadesa a Internet

Consells per educar els nens sobre la privadesa i seguretat en Internet

Què són les cookies d’Internet i com envaeixen la vostra privadesa?