Com impedir que algú espioni al mòbil

 

Com impedir que algú espioni al mòbil

L’espionatge als telèfons intel·ligents s’ha fet habitual en l’era de la tecnologia mòbil. Malgrat això, les persones no solen prendre’s seriosament la seguretat dels telèfons intel·ligents fins que no es converteixi en víctima d’un crim cibernètic, per descomptat.

Hi ha moltes raons per les quals té por d’espiar el mòbil. Per exemple, si us connecteu a una xarxa Wi-Fi pública compromesa per gestionar les vostres transaccions en línia, podeu estar exposat a robatoris financers. Així mateix, un pirata informàtic pot llançar una porta del darrere en el dispositiu per espiar les seves activitats mitjançant la pirateria de la càmera web del telèfon.

O bé, un ciber-perseguidor podria colar programari maliciós al mòbil per rastrejar el GPS, llegir els seus missatges i estar sempre al corrent de la seva ubicació exacta. Les raons poden ser moltes, però el que pateix les conseqüències de l’espionatge del telèfon mòbil només és tu.

La víctima pot ser que sigui algú de la seva família, com ara germans, fills, etc. Com a tal, és possible que es pregunti: “Com evitar que algú espioni el meu telèfon mòbil?” Continua llegint per aprendre a impedir que algú espioni el mòbil i protegeixi tu i la teva família contra els perills que espia el telèfon mòbil.

com evitar que algú espioni la imatge de la icona del mòbil

L’espionatge al telèfon mòbil passa al món

El març del 2023, Wikileaks va exposar una sèrie de documents confidencials de l’espionatge del Govern. L’informe va presentar detalls de les instal·lacions posteriors i les eines malintencionades que utilitzen les agències d’espionatge per piratejar qualsevol dispositiu intel·ligent i espiar els usuaris. De fet, l’eina podria incloure fins al Smart TV d’un usuari i espiar-lo a través de la càmera.

  Com saber si el teu telèfon està piratejat

No és només als Estats Units on l’espionatge és comú, sinó que altres països com Austràlia i el Regne Unit estan exposats a l’espionatge al mòbil.

Pista d’eines d’espionatge de telefonia mòbil de dades crítiques

Hi ha moltes raons greus per preocupar-se de l’espionatge del telèfon mòbil. Al cap i a la fi, és un incompliment de la vostra privadesa en línia. A continuació, es detallen algunes maneres habituals d’eines d’espionatge per a mòbils de rastrejar les vostres dades:

  • El programari espia pot accedir al GPS i fer el seguiment de la vostra navegació diària. Qualsevol pirata informàtic que tingui accés al GPS pot veure fàcilment el seu parador.
  • Una eina d’espionatge també pot afegir les trucades i escoltar totes les converses importants que feu amb el vostre cònjuge, la vostra parella de negocis, etc.?
  • Algunes eines de programari espia estan dissenyades per rastrejar i registrar els missatges de text enviats des del telèfon o la tauleta.
  • Com hem comentat anteriorment, hi ha moltes eines d’espionatge d’alt nivell que poden introduir-se a la càmera web del telèfon intel·ligent, la tauleta, el portàtil i fins i tot la televisió intel·ligent i supervisar totes les seves activitats..

Afortunadament, hi ha alguns signes indicatius d’espionatge del telèfon mòbil

Hi ha moltes maneres de comprovar ràpidament si s’està espiant el telèfon. Tanmateix, aquests signes solen passar desapercebuts, ja que són força subtils. Aquí teniu el que necessiteu per estar alerta:

  • Activitat al telèfon intel·ligent encara que estigui en espera. Qualsevol activitat inusual del telèfon quan estigui en espera, indica que es controla de forma remota. Per exemple, el vostre telèfon intel·ligent continua enviant missatges quan hauria d’estar en mode d’espera. O, el vostre telèfon intel·ligent es reinicia per compte propi.
  • La bateria del telèfon s’esgota sense un ús excessiu. Els desguassos de la bateria solen produir-se quan jugues activament al telèfon intel·ligent o quan vegis els seus programes de televisió favorits. Tanmateix, si la bateria del vostre telèfon intel·ligent s’esvaeix sense activitats excessives, hi ha un motiu per estar preocupat.
  • La part posterior del telèfon intel·ligent se sent calenta tot el temps. El programari espia sol funcionar en segon pla sense cridar l’atenció dels usuaris. Si observeu que el telèfon intel·ligent sempre se sent calent, pot estar infectat amb programari espia.
  • Ús del pla de dades mòbils. El programari espia envia informació sensible des del telèfon al pirata informàtic que controla l’eina. En aquests casos, el programari utilitza el pla de dades mòbils (quan no està connectat a una xarxa wifi) per carregar les dades. Si detecteu un augment significatiu en l’historial d’ús de dades, vol dir que teniu un programari espia que us preocupeu.
  Kodi no es pot connectar? Aquí teniu 5 solucions per solucionar l’error

Hi ha formes per trobar eines d’espionatge del telèfon mòbil?

Potser es pregunta: “Com trobar programari d’espionatge al telèfon?” Per començar, les eines d’espionatge estan construïdes per espiar i, per tant, no sempre són fàcils de detectar. Podeu trobar aquestes eines accedint al directori de l’aplicació i buscant eines que recordeu no baixar.

Elimineu el programari espia d’Android

Si voleu comprovar les eines d’espionatge en un dispositiu Android, aneu a la configuració i aneu a Aplicacions. En segon lloc, aneu a Running Services i vegeu quins serveis s’executen actualment. Si trobeu algun servei desconegut, toqueu-lo i desinstal·leu-lo després d’esborrar la memòria cau. A més, comproveu que hi hagi programari d’espionatge a la pantalla de Gestió d’aplicacions i seguiu el mateix procés si trobeu amb alguna eina maliciosa.

Elimineu el programari espia de iOS

L’espionatge del telèfon mòbil a un iPhone no és tan fàcil com en un dispositiu alimentat per Android. Per instal·lar programari espia en un iPhone, cal fer jailbreak. De manera que, si observeu alguna aplicació sospitosa que no podeu trobar a Apple Store, és probable que sigui un programari espia i l’iPhone s’hauria pogut piratejar.

Per sort, desfer-se de qualsevol programari espia o programari maliciós del teu iPhone és relativament més fàcil que Android. Només heu d’actualitzar el vostre iOS i totes les vostres aplicacions de tercers es tornaran inútils.

Aquí es mostra com impedir que algú espioni al vostre telèfon mòbil

Utilitzeu una contrasenya segura: l’ús de contrasenyes fortes i complexes hauria de ser una opció sense explicació. Tot i això, molts usuaris no es prenen les contrasenyes seriosament i acaben sent pirates els seus dispositius. Una bona contrasenya no només pot mantenir el telèfon segur, sinó que també està protegit contra la instal·lació d’eines d’espionatge.

  Protocols de seguretat WiFi: diferència entre WEP i WPA

Instal·leu aplicacions de seguretat: podeu trobar aplicacions de seguretat tant a Android com a iOS que us poden notificar sempre que hi hagi baixada una nova aplicació. Podeu instal·lar l’aplicació i rebre una notificació instantània.

Utilitzeu sempre Anti-Malware: les eines malicioses com els programes espia són molt difícils de detectar i per tant esborren. Per tant, el millor és utilitzar una eina anti-malware. Aquestes aplicacions protegeixen el vostre dispositiu de qualsevol aplicació maliciosa de tercers i també inclou aplicacions de programari espia. Un cop instal·lat, ni tan sols us haureu de preocupar per les futures eines de programari espia ja que la base de dades d’aquestes aplicacions s’actualitza de manera rutinària.

Utilitzeu eines de xifratge: Dusan Petricko, gestor de forenses digitals, suggereix que s’hauria de xifrar l’emmagatzematge del telèfon per tancar totes les portes dels pirates informàtics que causin un incompliment de la privadesa. “Si el dispositiu es perd o es roba, encara els adversaris més avançats tindran poca o cap possibilitat d’aconseguir les vostres dades”, suggereix l’expert.

Com evitar que algú espioni el meu telèfon mòbil? Bé, no sou l’única que teniu aquesta qüestió tan important, ja que hi ha espiació per telèfon mòbil des de l’arribada dels telèfons mòbils. Tanmateix, amb algunes consideracions importants, com les que hem comentat anteriorment, podeu estalviar que la vostra privacitat es vegi compromesa.

 

Voleu reclamar la vostra privadesa en línia? És possible que vulgueu consultar les guies següents:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me