Mikä on valkoinen hattu hakkeri? Ero valkoisten, harmaan ja mustan hatun hakkereiden välillä

 

Mikä on valkoinen hattu hakkeri? Ero valkoisten, harmaan ja mustan hatun hakkereiden välillä

Kaikkia hakkereita pidetään rikollisina tai pahoina ihmisinä, jotka varastavat rahaa. Ymmärrämme kaiken tämän valtamediasta, jossa hakkerit ovat mukana varastamassa tietoja, ihmisten ansaitsemaan rahaa, hakkerointilaitteita ja järjestelmiä, jotka aiheuttavat tietoverkko-terrorismia. Tosiasia on kuitenkin erilainen. Hakkerointi on laillista, kun se tehdään omistajan luvalla laitteissa, järjestelmissä tai verkoissa. Se on maailmanlaajuisesti tunnustettu käytäntö, jossa yritykset ja valtion virastot palkkaavat hakkereita hakkeroimaan järjestelmiään auttamaan heitä tunnistamaan järjestelmiensä aukot ja korjaamaan ne.

Valkoinen hattu hakkeri

Mitä ovat valkoisten hattu hakkerit?

Kaikilla hakkereilla ei ole tarkoitusta vahingoittaa säännöllisiä käyttäjiä. Termi hakkeri, yleisesti käytettynä, määritellään henkilöksi, joka haluaa suorittaa verkkorikollisia toimia väärinkäyttääksesi jonkun yksityisyyttä ja vaarantaakseen heidän tietonsa..

Hakkeri voi kuitenkin olla kuka tahansa aikomuksestaan ​​riippumatta, joka käyttää opintojaan ja käytäntöjään hakkerointistrategioita ja ohittaa verkon tai tietokonejärjestelmän suojauskerrokset..

Itse hakkerointi ei ole laitonta, ellei se ole epäeettistä lakien ja asetusten vastaista, rikkoen käytännesääntöjä. Monet valtion virastot ja yritykset palkkaavat hakkereita järjestelmiensä ja verkkojensa turvaamiseksi.

Lisäksi kaikilla ei ole tietoa tietoverkomaailmasta, jossa on kysymys siitä, mikä on valkoinen hattu-hakkeri? Tai mitä on mukana valkoinen hattu hakkerointi? Ovatko vain joitain uteltavia kysymyksiä digitaalikaudella, jossa elämme?

Hakkerit luokitellaan kolmeen kerrokseen “musta”, “valkoinen” ja “harmaa” hattu hakkereita. Jokainen termi liittyy länsimaiseen kulttuuriin, musta luo negatiivisen tunteen, valkoinen varmistaa rauhallisuuden ja Harmaa, joka on sekoitus sekä eettisiin että epäeettisiin keinoin hakkerointiin. Kaksi päätekijää määräävät kuitenkin hakkerityyppi olet tekemisissä, heidän aikomuksensa ja seuraako he yhteiskunnan lakeja vai eivät.

  Kuinka huijata sijaintiasi

Mustahattu hakkerit

Kuten kaikki hakkerit siellä, musta hattu käyttää heidän laajaa taitoaan ja tietämystään tunkeutua mihin tahansa järjestelmään tai verkkoon päätarkoituksena päästä arkaluontoisiin tietoihin ohittamalla suojausprotokollat. Jotkut mustahattu hakkerit tekevät tämän vain hauskanpitoon, kun taas jotkut saattavat rikkoa suojausprotokollia yrittäessään saada taloudellista hyötyä ja vahingoittaa normaalia käyttäjää.

Nämä mustat hatut voivat vaihdella haitallisten komentosarjojen lisäämisestä ohjelmistoihin asiantuntija-hakkereihin, joiden tarkoituksena on varastaa tietoja, erityisesti taloudellisia, henkilökohtaisia ​​tietoja ja kirjautumistietoja..

Niiden tarkoituksena ei ole vain varastaa tietoja, vaan myös muuttaa ja tuhota niitä. Suojautuminen mustilta hattuilta on erittäin välttämätöntä nykyisen teknisen aikakauden aikana, joten on toteutettava joitain vastatoimenpiteitä sen varmistamiseksi, että et jätä itsesi avoimeksi koko maailmalle.

Esimerkiksi, älä jaa arkaluontoisia tietoja millään verkolla, kuten tilinpäätöksellä, poistamalla Exif- tai metatiedot kuvistasi ja monia muita asioita musta hattu turvallisuus.

Valkoiset hattu hakkerit

Täydellinen white hattu hakkeri määritelmä olisi joku, joka käyttää taitojaan tiedon hankkimiseen eettisin keinoin. Valkoinen hattu hakkeri Yritykset voivat palkata kyberturvallisuuden asiantuntijoiksi, jotka yrittävät hakkeroida löytääkseen puutteellisia aukkoja missä tahansa järjestelmässä tai verkossa.

Valkoisten hattu hakkerit käyttävät samaa prosessivirtausta kuin mustahattu hakkerit, mutta suurin ero on, että he pyytävät omistajan lupaa, mikä tekee siitä täysin laillisen. Valkoinen hattu hakkeri suorittaa kynätestauksen, arvioi yrityksille haavoittuvuuksia verkkojen mahdollisten vuotojen tunnistamiseksi varmistaen, että yrityksen turvallisuusrakenne vahvistetaan. Siellä on jopa kursseja, koulutusmoduuleja ja sertifikaatteja, joihin liittyy eettinen hakkerointi.

Harmaan hatun hakkerit

Sivua ei aina ole kahta, mutta joskus on myös harmaita alueita. Harmaa hattu hakkeri on joku, joka etsii järjestelmän heikkouksia kysymättä omistajalta. Jos ongelma löytyy, hän ilmoittaa siitä omistajalle, mutta pyytää joskus pienen myönnytyksen ennen korjaamista.

  Kuinka löytää halpoja lentoja Kanadaan

Mutta jos omistaja kieltää pyynnön, hän paljastaa hyväksikäytön verkossa muiden hyödyntääkseen etenkin mustahattu-hakkereita. Tämä hakkerointimuoto on edelleen termiin laiton, koska hakkeri ei pyytänyt omistajalta lupaa ennen hyökkäystä järjestelmään. Tämän tyyppisillä hakkereilla ei ole huonoja aikomuksia, he vain etsivät selvittää järjestelmän haavoittuvuuksia ja ansaita ylimääräistä rahaa tai yksinkertaisesti tarkoituksiinsa.

Hakkeri-sana, jopa puhumalla siitä, kuvaa erittäin negatiivista merkitystä, on tärkeää pitää mielessä, että kaikki hakkerit eivät ole samanlaisia. Jos valkoiset hatut kun et työskennellyt siellä heikkouden löytämiseksi ja kyberturvallisuushyökkäysten lopettamiseksi, kyseessä olisi paljon tietoverkkorikollisuutta, joka hyödyntäisi haavoittuvuuksia ja kerää erittäin arkaluonteisia tietoja, jättäen käyttäjät melkein avoimeksi koko maailmalle.

Eettiset hakkerit?

Eettiset hakkerit tai eettiset hakkerit, joita kutsutaan myös valkohattu-hakkereiksi, ovat henkilöitä, jotka korostavat tietoturvan haavoittuvuudet tunkeutumistestin avulla. Läpäisytestaus on yritys tuoda esiin järjestelmän haavoittuvuuksia. Nämä tietoturvahenkilöt ovat tiukkoja testaustekniikoissaan ja tekevät sen järjestelmän yleisen tietoturvamaiseman parantamiseksi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me